Tukijat

Heli Järvinen, kansanedustja, vihr.

Jaana Kuivalainen, Sahanlahti Resort

Tunnen Miisan ylpeänä juuristaan olevana saimaalaisena. Arvostan hänen suurta työpanostaan Saimaan alueen puhtaan luonnon eteen tehdystä työstä. Miisa ymmärtää sen, että alueen elinvoimaisuutta rakennetaan panostaen alueen olemassa oleviin vahvuuksiin, joka mahdollistaa elinvoimaisuuden kasvun yritysten ja alueen ihmisten voiden samalla entistä paremmin. Miisa on luotettava ja huolellinen asioihin perehtyvä toiminnan nainen, joka ajaa sinnikkäästi kansanedustajana Saimaan alueen hyvinvointia.

Juha Taskinen, kalastaja, tietokirjailija Savonlinna

Tapasin lujatahtoisen ja määrätietoisen Miisa Minkin Savonlinnan Laukunkankaan hylätyn kaivoksen tappamalla järvellä. Saimaa ilman kaivoksia, kaivoslain uudistus, ehdokkuus Kaakkois-Suomen vaalipiiristä. Tietenkin! En tunne ketään näin hyvää ehdokasta!

Julia Thurén, tietokirjailija, toimittaja

Miisa on nostanut kaivosalan ongelmat esiin — ja tarjoaa niihin myös ratkaisut. Hän on älykäs realisti, joka katsoo maailmaa sekä talouden että ympäristön kantokyvyn näkökulmasta. Hän on poliitikko, jonka kipeästi tarvitsemme.

Jaana Varkki-Terho, yrittäjä ja suunnittelija, Muotikuu

Muotikuun Jaana Varkki-Terho suosittelee äänestämään Miisa Minkkiä.

Timo Huhtamäki, toimitusjohtaja ja kiertotalouden asiantuntija

Elämämme taloudellisessa rakennemuutoksessa täysin poikkeuksellista aikaa: olemme systeemisessä muutoksessa kohti kiertotaloutta. Muutos edellyttää visionääristä ja uudistuvaa ajattelua, jota Miisalle on kertynyt vakuuttavan kansainvälisen uran myötä.

Miisa on realistin ja reformistin älykäs ja rakentava yhdistelmä. Taloudellisessa rakennemuutoksessa erityisesti elinkeinoelämän ymmärrys on valttia.

Myös kampanja kertoo ehdokkaasta paljon ja heijastelee tulevia tuloksia: Miisa on saanut käsittämättömän paljon aikaan pienessä ajassa. Kun tämä kyky saada aikaan yhdistyy talousrealismiin ja koviin kykyihin, on käsissämme poliitiikko, joka tulee näkymään, tuntumaan ja etenkin vaikuttamaan. Vihreä liike kaipaa juuri Miisan kaltaista uudistumista, ja hänestä pitäisi ehdottomasti tulla vihreän eduskuntaryhmän jäsen!

Mari Holopainen, kansanedustaja, vihr.

Mari Holopainen, Vihreä liitto © Kerttu Penttilä

Miisa Mink on periksiantamaton ja rohkea vaikuttaja, jonka kanssa minulla on ollut ilo tehdä yhteistyötä Saimaan suojelun ja paremman kaivoslain eteen. Miisa kannattaa äänestää eduskuntaan!

Petteri Kilpinen, yritysjohtaja, kirjailija, yritysvalmentaja ja hallitusammattilainen

Minulla oli aikanaan ilo tehdä Miisan kanssa töitä. Voin sanoa kokemuksesta, että Miisa on älykäs, nopea, suorapuheinen ja periksi antamaton ihminen, ja minne ikinä hän meneekin, niin siellä tapahtuu asioita rivakkaan tahtiin. Eduskuntaan tarvitaan enemmän tällaisia ihmisiä, jotka tajuavat niin luonnon kuin bisneksen merkityksen.

Christine Lund, Savonlinnalainen matkailuyrittäjä, Lossiranta Lodgen omistaja

Äänestän Miisaa sillä hän on peloton ja osaava ajamaan elämälle tärkeitä asioita.

Luise Liefländer-Leskinen, FT, Suomi-Saksa yhdistysten liiton puheenjohtaja, viisinkertainen isoäiti

Tunnen ja ihailen Miisaa ja hänen aktiivisuuttaan Saimaan puolesta sitä lähtien, kun hän perusti Saimaa ilman kaivoksia kansanliikkeen. Olen myös ollut hänen haastateltavana vuonna 2020 kuntavaalien aikaan. Arvostan hänen laajaa tietoa kaivosasioista ja hänen paneutumista puhtaan veden suojeluun.

Hän tekee todella arvokasta työtä meidän ja meidän lastenlastemme puolesta. Mitä jätetään heille, jos me nyt pilaamme lyhytnäköisesti Suomen vesistöt ja metsät? Kiertotalous kuntoon, koska sieltä löytyy esimerkiksi akkuihin metallia.

Miisa on myös yrittäjä. Hän on talouden asiantuntija ja tukee sekä pienyrittäjiä että vihreää taloutta. Hänelle on hyvin kansainvälinen tausta ja näkemys. Siksi äänestän Miisa Minkiä, ilman muuta!

Terhi Majasalmi, yrittäjä, sijoittaja, kirjailija

Miisa Mink on tehnyt rohkeasti, intohimoisesti ja pitkäjänteisesti työtä sen eteen, että meillä Suomessa olisi satojenkin vuosien päästä puhtaat pohjavedet. Ilman puhdasta vettä ei lopulta ole elämää. 

Miisa Mink ei kuitenkaan ole ”luontohörhö” vaan ymmärtää myös, että meidän jokaisen on maksettava ruoka- ja sähkölaskut. Hän on sarjayrittäjä, joka on johtanut niin kahvilaketjua Lontoossa kuin suunnittelutoimistoa Suomessa. Olen onnellinen Suomen puolesta, että Miisa haluaa antaa osaamisensa, aikansa ja energiansa meidän kaikkien hyväksi.

Markku Kankkunen, Savonlinnan kaupungin entinen sivistystoimenjohtaja (2001-2020), yrittäjä

Kaikki tietävät että elämä perustuu puhtaaseen veteen. Poikkeuksena on kaivosteollisuus jota Suomeen ja Saimaalle tyrkytetään. Vastuullisella kaivosteollisuudella on tietenkin sijansa myös Suomessa. Kaivoslaki kuitenkin sallii Suomen valtaamisen käytännössä ilman ehtoja.

Tähän tarvitaan muutos. Tämä muutoksen tuoja on Miisa Mink. Hän lähti urheasti puolustamaan Saimaan vesistöä ympäristölle haitallista ja Suomea banaanivaltiota pitävää kaivosteollisuutta vastaan.

Ei ole mitään Saimaata vastaavaa aluetta maailmassa. Koko maapallolle puhdas vesi on kaikki kaikessa. Siksipä, äänestän Miisa Minkkiä eduskuntaan!

Terhi Tamminen, yrittäjä, Avaava oy

Määrätietoinen ja monipuolinen Miisa teki minuun vaikutuksen välittömästi, kun tapasimme yhteisellä opintopolulla Helsingin Kauppakorkeakoulussa. Hyvä organisointikyky, taito hahmottaa laajoja kokonaisuuksia, vahvaa näkemystä ja selkeät viestintätaidot – nämä ovat ominaisuuksia, jotka Miisa osaa yhdistää uudessa unelmatehtävässään loistavasti.

Saimaan luonnon ja elinvoiman sanansaattajana Miisasta saa peräänantamattoman ja pätevän tekijän vihreiden riveihin, jolta löytyy voimakasta tahtoa, kaupallista ammattitaitoa ja hyvä sydän.

Santtu Hulkkonen, toimitusjohtaja, Solved Oy

Olen seurannut läheltä Miisan matkaa Saimaa ilman kaivoksia ry:n perustamisesta kansanedustajaehdokkaaksi. En voi kuin ihailla sitä pyyteetöntä tekemistä ja vankkaa osaamista puhtaiden vesistöjen ja luonnon monimuotoisuuden säilyttämiseksi.

Miisa on luova, idearikas maailmanluokan osaaja, joka saa asiat tapahtumaan. Hän perehtyy erittäin tarkkaan asioihin. Hän pyrkii löytämään kestäviä uusia ratkaisuja luoda uutta elinvoimaisuutta, erityisesti Saimaan alueelle.

Miisassa on voimaa, tavoitteellisuutta eikä hän pelkää haastaa ketään tärkeiden asioiden edistämiseksi. Miisa on 100 % aidosti luonnon ja kestävän talouden asialla.

Ville Aarnio, sijoittaja, metsänomistaja, talousvihreä aktiivi

Jos äänestäisin Kaakkois-Suomessa, ääneni saisi Miisa Mink.

Sielultaan maalainen kosmopoliitti. Aikaansaava talousosaaja ja luontoaktivisti samassa paketissa.

Juuri se, mitä niin luonto kuin talous tarvitsevat.

Mari Granström, perustaja, toimitusjohtaja, Origin by Ocean

Miisa edustaa harvinaista lajia politiikassa suorapuheisuudellaan, yhteisen hyvän eteen keskittyvällä linjallaan ja ammattitaidollaan. Hän on laittanut itsensä likoon ‘Saimaa ilman kaivoksia’ perustajana ja Kaivotoiminnalle RAJAT-kansalaisaloitteen virellepanijana yhteisen luontomme puolesta. Hän nostaa esiin meidän luonnon työllistävän arvon ja vaikutuksen silloin kun se pidetään puhtaana.

Olemme ajautuneet tilanteeseen missä politikoilta vaaditaan rohkeutta, konkreettisia toimia ja linjauksia yhteisen hyvän eteen eikä niinkään oman henkilökuvan kiillottamiseen. Miisa antaa äänensä niille joilta se puuttuu. Hän perehtyy asioihin ja nostaa epäkohdat taitavasti esille. Jotta luonto johon mekin osana kuulumme saisi sille tarvitsemansa aseman, äänestä Miisaa.

Mia Karlsson, perustaja, toimitusjohtaja, Health Revolution

Miisa on kansainvälinen osaaja, Saimaa ilman kaivoksia -hankkeen perustaja ja vetäjä. Osaa talousasiat ja on yrittäjä. Hänen kaltaisensa supliikki ja asioihinsa perehtyvä henkilö olisi hyvä saada ajamaan luontomme ja kestävän kasvun asiaa eduskuntaan.

Kristiina Uusitalo, taidemaalari

Miisa Mink on syvästi sitoutunut ympäristömme elinkelpoisuuden säilyttämiseen. Paljon kokemusta ja irtonaista ajattelua kotiseutumme tulevaisuuden hyväksi. Juuri sellaisia edustajia me Suomessa tarvitsemme. Jos menetämme puhtaat pohjavedet, ja luonnon monimuotoisuuden , olemme haaskanneet elämämme edellytyksen, kallisarvoisimman omaisuutemme. Tätä sukupolvemme tärkeintä tehtävää soisin kaikkien päättäjien toteuttavan. Meidän tehtävämme on antaa mahdollisuus sellaisille päättäjille jotka puhtaan luonnon pohjalta ovat valmiita tukemaan kestävää taloutta.

%d bloggaajaa tykkää tästä: