Vaalitenteissä on helppo erottua – kukaan muu ei puolusta metsiä ja hiilinieluja

Olen osallistunut moneen vaalipaneeliin ympäri Etelä-Savoa. Vaalitenteissä tupataan kysyä samoja kysymyksiä ja yksi suosituimmista kysymyksistä on hakkuiden rajoittaminen. Säännön mukaisesti minä olen ollut ainut joka on valmis rajoittamaan metsien hakkuita. Ehkäpä muut ehdokkaat pelkäävät, että he eivät saa yhtään ääntä metsistä elävästä Etelä-Savosta jos he millään tavalla puuttuvat metsiin.

Minä olen metsänomistaja ja näen tilanteen aivan toisin. Meidän täytyy tunnustaa tosiasiat: Suomi joutuu vuonna 2025 miljardikorvauksiin hiilinielujen romahduksen takia ellei tilannetta korjata. Jos hakkuita hidastettaisiin ja annettaisiin nielujen elpyä, metsänomistajille voitaisiin maksaa hiilinielujen kasvattamisesta sen sijaan, että rahat menevät EU:n päästökauppaan.

Sini Soljasalo seurasi vaalitenttiä yleisön joukossa:

“Minuun teki suuren vaikutuksen se, miten hyvin toit ainoana paneelissa metsähakkuuasiat esiin. Yhtäkkisen shokkihakkuun keskellä nyt asuvana ja laiminlyönneistä oikeustaistoa käyvänä pohtinut, eikö asiaa olisi voinut mitenkään hoitaa inhimillisemmin ja toisin? Kysyessäni hakkuukoneen kuljettajalta tahtoisiko hän itse asua hakkuun keskiössä vastauksensa oli, en tietenkään.

Sama koskee kaivoslakia, vesiämme ja ilmastoamme. Harva päättäjä ymmärtää, että ihminen on osa luontoa ja tuhoamalla elinympäristömme sen keskiöön voi jäädä meille se kaikkein tärkein. Olet osanut pitää ääntä ja itsepintaisesti toiminut, lupausten sijaan. Näin teet varmasti jatkossakin.”

Katso Etelä-Savon kauppakamarin vaalitentti TÄSTÄ.

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: